Út. Čvn 28th, 2022

Již po čtvrté se na konci října talentované kuchařky a kuchaři z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování utkali o titul toho nejlepšího z nejlepších. V jedné z kategorií zabodovali i kuchařky z Mateřské školy v Podlesí a umístili se na krásném druhém místě.

Kuchařky a kuchaři z provozů veřejného stravování se často potýkají s tím, jak připravit chutný a zároveň nutričně vyvážený pokrm pro své strávníky. O tzv. závodním vaření ale lze přemýšlet i v širších souvislostech, rozvíjet své znalosti a nabídnout strávníkům opravdu kvalitní pokrmy. Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře ve společném stravování je toho ostatně důkazem. Již tři roky ukazuje nejen inovativní možnosti v jednotlivých oblastech společného stravování, ale inspiruje také ke zdravému a trendovému vaření.

Soutěž probíhala v několika kategoriích například nejchutnější svačinka, nejchutnější pokrm pro mládež, moderní bezmasý pokrm nebo pokrm pro nemocné a seniory. Kuchařky z Mateřské školy v Podlesí se v kategorii o nejchutnější svačinku umístili na krásném druhém místě, když připravili touto svačinku: Čiroková kaše s kdoulemi a jablíčky slezená lesním medem. Domácí kváskoví šneci s vločkami, pomazánka z čerstvého lososa s koprem. Hráškové kytičky ochucené lahůdkovým droždím s tvarohem a pidihráškem.

By redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.